Etusivu    Koiruudet    Kasvatus   Pentueet   Pennut   Russeli    Uutisia    Kuvia    Linkit    Vieraskirja

   

Iidan italiattaret

 

Pennut syntyivät 9.3.2010, neljä tylleröä, joista yksi oli kuollut kohtuun. Nyt pentulaatikossa köllöttelee siis kolme pontevaa pikkutyttöä, jotka ovat olleet vilkkaita vipeltäjiä jo muutaman tunnin ikäisestä =). Iipero hoitelee tyttöjään kokenein ottein ja on selvästi omistautunut tehtävälleen.

  

 Kuvia pentujen ensimmäiseltä viikolta

 Kuvia pentujen toiselta viikolta

 Kuvia pentujen kolmannelta viikolta

 

 

 Iipu odotuksen viime metreillä:

  

 

Finny valikoitui sulhoksi pitkän mietinnän jälkeen lopulta monestakin syystä. Ensinnäkin Finnyn suku on mielenkiintoinen ja toistaiseksi vielä melko harvinainen Suomessa. Iidan pitkälti australilaisen taustan vastapainoksi halusin myös eurooppalaisia linjoja. Toiseksi Finny on luonteeltaan pitkälti sellainen kuin russelin mielestäni kuuluu olla; iloinen, vilkas ja avoin kaveri. Sen kanssa harrastetaan agilitya, jossa sillä riittää malttia ja keskittymiskykyä supernopeaa, mutta hiukan kärsimätöntä Iidaa enemmän. Tulossa on siis mahdollisesti myös näppäriä agiliitäjiä. Lisäksi Finny edustaa rakenteeltaan mielestäni oikeaa russelia. Se on hyvin tasapainoinen, sopusuhtainen, lihaksikas ja vaivattomasti liikkuva uros, jolla on hieno ryhti. Se myös muistuttaa rakenteeltaan melko paljon Eemeliä, joka oli Iidan edellisen pentueen isä.

 - Sekä Iidalla että Finnyllä on perinnöllistä linssiluksaatiota kartoittavasta geenitestistä tuloksena CLEAR, eli ne tai niiden jälkeläiset eivät kanna sairasta geeniä, eivätkä myöskään voi sairastua kyseiseen perinnölliseen sairauteen.

- Iidan selkäranka ja lonkat on kuvattu -> terveet

- Sekä Iidalla että Finnyllä on tietenkin myös asianmukaiset tuoreet silmätarkastuslausunnot sekä lausunnot terveistä polvista (0/0)

Jos russeliriiwiö kiinnostaa, ota ajoissa yhteyttä, mieluiten aluksi sähköpostitse: petriinapaananen( ät )hotmail.com tai soita 040-5715285. Koska pentue saattaa olla suurikin, etsimme vielä muutamaa aktiivista kotia, jossa on russelin kokoinen kolo ♥

 Lue myös ajatuksiani kasvatuksesta täällä.

 Payingold Dot the I      x       Quario Finny

 Yhdistelmä koiranetissä

                   

                                                                                                           © Laura Frisk

            

     ©  Kennel Royalettes                                                                          © Laura Frisk

       

                                              © K. Laurent